Blauwe zone start 1 april 2018

Blauwe zone start 1 april 2018
Blauwe zone start 1 april 2018

Zoals jullie op de borden in de buurt hebben kunnen zien, gaat de blauwe zone in op 1 april 2018.

De gemeente wilde eigenlijk de blauwe zone op 1 januari 2018 in laten gaan. Door het slechte weer ging dat niet door.

Uitleg over het aanvragen van de ontheffing kun je hier nalezen.

Online aanvragen van de ontheffing kan hier.

De blauwe zone is een onderwerp van het bewonersplatform Venserpolder binnen het thema bereikbaarheid.

33 gedachten over “Blauwe zone start 1 april 2018”

 1. Gelukkig zijn we weer blij gemaakt met een dooie mus, de borden in Venser 1 zijn inmiddels weer verwijderd, want ze kunnen pas lijnen trekken als het meer dan 10 graden is en droog, ik ga er vanuit dat we pas in mei/juni kunnen genieten van de blauwe zone.

  Wat een top besluit dat er is genomen door het stadsdeel in oktober.

 2. Ik zit een beetje met mijn handen in het haar, en vroeg mij af of iemand hier mij kan helpen: Mijn vriend verblijft bijna elk weekend bij mij in Venserpolder. Nu kan ik geen ontheffing aanvragen voor zijn auto, omdat die niet van mij is. Heeft iemand enig idee wat wij hiermee kunnen doen? We hebben namelijk niet veel zin om elke twee uur naar beneden te lopen om de schijf te verplaatsen, en de auto op mijn naam zetten kan ook niet..😥

  1. I have exactly the same problem. I heard there are areas in zuidoost where you can get a “visitor” card which 1 guest can use, but Bewonersplatform Venserpolder is not helping on this. I have been asking several times for their help.

  2. I think we have to gather more people who are struggling with their visitors.. My boyfriend lives in Tilburg and stays here in the weekends… Do you know more people who wants a solution for this Kim Michèle Nieuwenhoven ? I know a few who would be interested on this too.. Actually, I think everybody is concerned about this, but they dont know what to do.

  3. I had someone in my inbox having the same problem. I live in a student house and we all have the same problem. For example; a roommate of mine sometimes borrows his parents car, which now won’t be possible either.

  4. Yes, its a big problem and Im surprised they didnt think on these situations before arranging everything over the blue zone. We can arrange a meeting with Bewonersplatform Venserpolder and to find a solutions, as we are too many people dealing with the same issues.

  5. Ik heb hetzelfde probleem met de auto die ik met mijn moeder deel en op haar naam staat. Ik heb ook een bezoekerspas nodig 😅 in Duivendrecht hebben ze ook gewoon een bezoekerspas..

 3. Alles leuk en aardig.. maar wanneer gaat het in? Wij hebben nog geen brief van de gemeente ontvangen.. Ook de ontheffing is nog niet binnen (aangevraagd in December!). Verder geen nieuws over te vinden bij de gemeente. Het bord met 1 April is al weer verwijderd?

  1. Ik heb begrepen van de gemeente dat de borden niet weggehaald zijn door de gemeente maar door vandalen. (Aluminium schijnt nog een klein beetje geld op te leveren). De ingang per 1-april staat dus gewoon nog, we hebben niets anders gehoord.

  2. We hebben begrepen dat de borden niet weggehaald zijn door de gemeente maar door vandalen.

   De ingang per 1-april staat nog, we hebben niets anders gehoord.

   We hebben over deze onderwerpen vragen gesteld aan de gemeente. Zodra we aanvullende informatie krijgen, zullen we dat met jullie delen.

  3. Bedankt voor de info! En overigens ook bedankt aan iedereen die zich heeft ingezet voor de blauwe zone! (alleen wat jammer van de gemeente dat ze niet wat beter communiceren, ontheffing is bij mij nog niet binnen dus maar weer bellen en mailen..)

  4. De afdeling parkeren bij de gemeente geeft aan dat de ontheffingen in de loop van april verzonden worden.

   In de periode van 1 april tot 1 mei zal een overbruggingsperiode gelden. Pas vanaf 1 mei wordt er daadwerkelijk gehandhaafd.

   De gemeente stuurt waarschijnlijk komende week een bewonersbrief met uitleg.

  5. Ik ben vanmorgen ook maar eens in de telefoon geklommen om te achterhalen hoe het staat met mijn aanvraag ontheffing (aangevraagd in december). Jammer dat de gemeente haar aanvragen niet tijdig kan afhandelen en hier niet goed over communiceert, lijkt me nog wel een puntje van aandacht voor een volgende vergadering! Inmiddels wel bevestiging dat ze mijn aanvraag in behandeling hebben dus ga er maar vanuit dat het goedkomt. Nu dan nog hopen dat de afplakkingen van de borden binnenkort wordt weggehaald zodat we ook daadwerkelijk een verminderde parkeerdruk gaan ervaren!

  6. Inderdaad lekker op tijd allemaal. Eerst zeggen ze 1 april gaat het in en nu hebben we nog geen ontheffing en geen brief gekregen over het uitstel.

  7. Gemeente is echt lekker bezig.. vandaag dus idd op 5 April de brief ontvangen dat de blauwe zone op 3 April in gaat, lekkere communicatie. Maar geen ontheffing daarbij (ondanks aanvraag in December). Gemeente beweert dat de ontheffing echt gaat komen ergens in April en dat ze voor 1 mei geen boetes gaan uitkeren.. ik mag het hopen(maar heb er weinig vertrouwen in..). Echt dikke -1 voor de communicatie.

 4. is het iemand gelukt om de ontheffing op 1 april te krijgen als je nu zoals ik deed vandaag aanvraagt kan je pas 5 april de ontheffing krijgen je kan niet 1 april aanvinken

Reacties zijn gesloten.