Blauwe zone start op 1 januari 2018

Als het goed is hebben jullie het allemaal meegekregen. Binnenkort is de blauwe zone actief in Venserpolder. Bij de ingangen van de wijk zijn borden geplaatst en als de temperatuur en de neerslag meezit, worden zo snel mogelijk de blauwe strepen aangebracht.

De blauwe zone wordt actief op 1 januari 2018.

U kunt vanaf 1 december 2017 een ontheffing aanvragen. Dat kan alleen via de volgende website: www.amsterdam.nl/blauwezone

Een stukje uit de bewonersbrief:

In uw buurt verandert het parkeren van auto’s vanaf 1 januari 2018. U mag dan alleen parkeren met een blauwe parkeerschijf of met een ontheffing. We noemen dat een blauwe zone. In de blauwe zone in Venserpolder mogen auto’s met een blauwe parkeerschijf 1,5 uur (één uur en dertig minuten) parkeren. Dat mag van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 21.00 uur. U kunt zelf een parkeerschijf kopen in de winkel. Wij maken een blauwe zone in uw wijk zodat bewoners vaker een parkeerplek in de buurt van hun huis kunnen vinden.

Zie hieronder de bewonersbrieven voor alle details:
Bewonersbrief Venserpolder Oost
Bewonersbrief Venserpolder Winkelcentrum

De blauwe zone is een onderwerp van het bewonersplatform Venserpolder binnen het thema bereikbaarheid.

56 gedachten over “Blauwe zone start op 1 januari 2018”

  1. Is belachelijk! Ik woon al 35 jaar in deze buurt. over 2 jaar wordt dit gewoon betaald zone net als wat ze bij strandvliet hebben gedaan. Zogenaamd meer parkeer plek voor de bewoners intussen gaan ze lekker weer geld stelen van de bewoners

 1. Mag hopen dat de gemeente nu wel de blauwe zone goed handhaaft anders krijgen jullie binnen 2 jaar ook betaald parkeren door jullie strot geduwd net als bij ons in de venserpolder.

  1. Beste Dinesh, het aanvragen van een ontheffing kan pas vanaf 1 december. We hebben even wat tijd nodig om de straten in te voeren in het systeem. Als het dan nog niet mogelijk is documenten mee te sturen, hoor ik dat graag!

  2. Heb net mogen vernemen dat er waarschijnlijk een uitstel van de ingangsdatum komt en wijzigingen in het besluit, dit is mij medegedeeld door een medewerker van 14020 die dat mocht door vertellen van een medewerker parkeer beleid Zuidoost.

   Dat is de reden waarom er nog geen ontheffingen aangevraagd kunnen worden.

   Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat jullie dit al wisten, maar ik zag geen bericht op het platform en deze facebook pagina.

 2. “Een ontheffing blauwe zone kost € 110,- (tarief 2017) en is twee jaar geldig. U ontvangt een factuur thuis.

  De kosten voor het in behandeling nemen van uw aanvraag (leges) betaalt u altijd. Ook als het stadsdeel uw aanvraag afwijst. Of als u geen gebruik maakt van uw ontheffing. U krijgt geen geld terug. U ontvangt de factuur later dan de mogelijk toegekende ontheffing.”

  Hahaha. Serieus 110€ gaan dokken om voor mijn eigen deur te gaan staan?! Doe ff normaal!!!!!

  Is toch niet gezond dit?!

 3. Ik ben er heel blij mee, want ik ben het spuugzat om steeds rondjes te rijden als ik thuis kom. En 110 eur voor 2 jaar is heel goed te doen. Er moet toch ook toezicht zijn? Prima👍🏾 eindelijk, kan niet wachten.

  1. Vooral als je ook bedenkt dat je in A dam € 50 per maand betaald voor een bewonersvergunning(geen langparkeerders meer en altijd je auto voor de deur🙏🏽😃. Toppie!!!

 4. Gewoon weer een manier van de Gemeente Amsterdam om meer geld van de burgers te stelen want bijna niemand zit op die blauwe zone te wachten.
  Maar ja de Gemeente Amsterdam is net de maffia dus word gewoon door je strot gedouwd.

 5. Weet iemand bij wie van de gemeente ik moet wezen voor opmerkingen over de parkeertijden? Het verbaast me namelijk dat niemand er moeite mee heeft dat het regime gaat gelden voor 09:00 – 21:00 dat is onzin. Rond 17:00 max 18:00 zijn de forenzen al weg. Nu kan het onbenullig lijken dat ik er een punt van maak, maar nu kan het nog. Ik vind gewoon dat we vrij parkeren moeten hebben tussen 17:00 en 21:00 of minimaal vanaf 18:00 dan. Wat vinden jullie?

  1. Er zijn meerdere oorzaken voor de overlast. Dat ligt ook een beetje aan het gebied binnen de wijk.

   Er zijn bijvoorbeeld ook stukken in Venserpolder waar mensen van buiten de buurt na hun werk parkeren (studentencampus). Bewoners die later thuis komen, kunnen dan niet meer parkeren. Ook ontstaat parkeeroverlast door bezoekers van evenementen in het arenagebied (ook in ‘s avonds en in het weekend).

   De venstertijden zijn na meerdere metingen van de parkeerdruk en de bezettingsgraad (op verschillende dagen en tijdstippen) tot stand gekomen.

 6. De bedoeling is namelijk altijd geweest om de parkeerdruk/overlast van de forenzen weg te nemen. Nu snijden we in onze eigen vingers als we straks gasten thuis willen ontvangen om bijv. 19:00. Dan zijn je gasten en jij gestresst aan het doen om elke 1,5 uur de schijf te draaien terwijl de forenzen er dan allang niet meer zijn …

  1. Er zijn meerdere oorzaken voor de overlast. Dat ligt ook een beetje aan het gebied binnen de wijk.

   Er zijn bijvoorbeeld ook stukken in Venserpolder waar mensen van buiten de buurt na hun werk parkeren (studentencampus). Bewoners die later thuis komen, kunnen dan niet meer parkeren. Ook ontstaat parkeeroverlast door bezoekers van evenementen in het arenagebied (ook in ‘s avonds en in het weekend).

   De venstertijden zijn na meerdere metingen van de parkeerdruk en de bezettingsgraad (op verschillende dagen en tijdstippen) tot stand gekomen.

  2. @ Bewonersplatform Venserpolder ik ben het eens met Maria D. H. Puschmann want ik woon aan de Daniël Defoelaan en dat zit precies tussen het bedrijventerrein/studentencampus en de metrohalte Venserpolder. Maar ik neem wat anders waar. Ik zet mijn zeer grote vraagtekens bij het meten van de parkeerdruk. Bijv er is niet elk weekend een grote wedstrijd in de Arena maar door deze tijden zoals ze nu zijn, zijn wij wel elk weekend en elke dag trouwens gebonden aan abnormale blauwe zone tijden.

  3. Ik wil mijn bezoek als het even kan gewoon ontvangen om 18:00 of 19:00 gezellig voor het avondeten, zonder hoofdpijn en gedraai met schijven.

 7. Beste bewonersplatform,

  Heb net mogen vernemen dat er waarschijnlijk een uitstel van de ingangsdatum komt en wijzigingen in het besluit, dit is mij medegedeeld door een medewerker van 14020 die dat mocht door vertellen van een medewerker parkeer beleid Zuidoost.

  Dat is de reden waarom er nog geen ontheffingen aangevraagd kunnen worden.

  Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat jullie dit al wisten, maar ik zag geen bericht op het platform en deze facebook pagina.

Reacties zijn gesloten.