Berichten

Blauwe zone start 1 april 2018

Blauwe zone start 1 april 2018
Blauwe zone start 1 april 2018

Zoals jullie op de borden in de buurt hebben kunnen zien, gaat de blauwe zone in op 1 april 2018.

De gemeente wilde eigenlijk de blauwe zone op 1 januari 2018 in laten gaan. Door het slechte weer ging dat niet door.

Uitleg over het aanvragen van de ontheffing kun je hier nalezen.

Online aanvragen van de ontheffing kan hier.

De blauwe zone is een onderwerp van het bewonersplatform Venserpolder binnen het thema bereikbaarheid.

De Stem van Zuidoost: Bewonersplatform Venserpolder pakt parkeerproblemen aan

Op de website van ‘De Stem van Zuidoost‘  is een leuk artikel geplaatst over het Bewonersplatform Venserpolder.

Wim van der Kamp en een groepje buurtbewoners stoorden zich aan de toenemende parkeerproblemen in Venserpolder. Met bewonersplatform Venserpolder kregen ze een uitbreiding van de blauwe zone voor elkaar. Nu zetten ze zich in voor andere verbeteringen in de buurt.

Als je namens een grotere groep spreekt, heb je meer impact, merkt Wim. ‘De gebiedsmakelaar van het stadsdeel vergadert elke zes weken met ons mee en draagt ook zelf onderwerpen aan. Samen bespreken we wie wat kan doen. En als er iets is, komen we makkelijker bij de juiste mensen. Met meer mensen kun je harder roepen.’

Lees verder op de site van ‘De Stem van Zuidoost’ : Artikel: Bewonersplatform Venserpolder pakt parkeerproblemen aan — De Stem van Zuidoost — Gemeente Amsterdam

De blauwe zone is een onderwerp van het bewonersplatform Venserpolder binnen het thema bereikbaarheid.

Buurtpreventie App Venserpolder

‘Beter een goede buur, dan een verre vriend’.

Doe mee met buurtpreventie via je smartphone, samen kunnen we Venserpolder veiliger maken!

 

Een gratis app volledig gericht op veiligheid en het beschermen van jouw gegevens. Ontdek waarom deze buurtpreventie app precies is wat jij en ik zoeken.

Stap 1: Download de app veiligebuurt.nl
Stap 2: Maak een account aan met je postcode
Stap 3: Vind je buren in je straatgroep
Stap 4: Deel dit bericht met andere buren

Source: 30% meer inbraken zonder buurtpreventie

Update – Buurtschouw Venserpolder

prullenbak

In november 2017 hebben we een buurtschouw gelopen in Venserpolder.

Van de buurtschouw is door de bewoners een verslag gemaakt. Op basis van deze input heeft de gemeente een schouwverslag opgesteld. Dat is een overzicht van de aandachtspunten en de momenten waarop de gemeente deze afhandelt.

Op 1 februari 2018 heeft de gemeente een update gegeven. Zie het bijgevoegde verslag hieronder voor de status van de afzonderlijke aandachtspunten.

Update 01-02-2018 | Schouwverslag gemeente Amsterdam – Zuidoost:
20180201 Schouwverslag Venserpolder 24 november

De buurtschouw is een onderwerp van het bewonersplatform Venserpolder binnen het thema Schoon, heel en veilig.

Update – Uitstel blauwe zone

We hebben een kleine update over het uitstel van de blauwe zone.  De gemeente heeft onderstaande informatie gedeeld met mensen die via e-mail vragen hadden gesteld over de blauwe zone.

Wij hebben u in november per brief geïnformeerd dat per 1 januari 2018 in uw wijk een blauwe zone ingaat. Wij lieten u weten dat hiervoor vanaf 13 november geschilderd zou worden. De voorwaarden om te kunnen schilderen zijn dat het droog moet zijn en niet kouder dan 10 graden.

Omdat het de afgelopen weken erg nat is geweest en de winter is ingetreden, moeten wij het schilderen uitstellen tot ten minste half maart 2018. Hierover zullen wij u voor de kerst nog een bewonersbrief sturen huis-aan-huis.

Het is wel mogelijk om uw ontheffing alvast aan te vragen. De ingangsdatum die op uw ontheffing komt te staan, wordt dezelfde datum als de datum waarop de blauwe zone daadwerkelijk ook buiten is aangelegd. De ontheffing sturen we op zodra we zeker weten dat de werkzaamheden starten.

Heeft u naar aanleiding van de brief van november gebeld of een e-mail gestuurd met een verzoek om aanvullende informatie, wil ik u vriendelijk verzoeken hiervoor 14020 te bellen. Zij zullen al uw vragen verder beantwoorden.

De blauwe zone is een onderwerp van het bewonersplatform Venserpolder binnen het thema bereikbaarheid.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Vanaf deze week heeft het Bewonersplatform Venserpolder een eigen nieuwsbrief. Door je in te schrijven voor deze nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van de laatste berichten van het platform en mis je geen updates meer.

Klik hier om je aan te melden!

De nieuwsbrief is een onderwerp van het bewonersplatform Venserpolder binnen het thema Communicatie.

Uitstel blauwe zone

We hebben van de gemeente begrepen dat het invoeren van de blauwe zone op 1 januari 2018 niet lukt.

Dat heeft te maken met het weer. De blauwe strepen kunnen alleen geschilderd worden als het lang genoeg droog is.

Zodra er meer bekend is zullen we dat laten weten.

De blauwe zone is een onderwerp van het bewonersplatform Venserpolder binnen het thema bereikbaarheid.

Buurtschouw Venserpolder

prullenbak

Afgelopen vrijdag 24 november hebben we de buurtschouw gelopen in Venserpolder.

Een buurtschouw is een wandeling door de buurt waarbij bewoners en andere belanghebbenden de gelegenheid krijgen om aan gemeente en andere professionals te vertellen hoe zij hun woonomgeving beleven. Door mee te lopen met de buurtschouw, kunnen zij hun wensen, ideeën of klachten over de inrichting en gebruik van de openbare ruimte laten weten.

Van de buurtschouw is door de bewoners een verslag gemaakt. Op basis van deze input heeft de gemeente een schouwverslag opgesteld. Dat is een overzicht van de aandachtspunten en de momenten waarop de gemeente deze afhandelt.

Verslag bewoners:
20171124 Schouw Venserpolder

Schouwverslag gemeente Amsterdam – Zuidoost:
Schouwverslag Venserpolder 24 november

De buurtschouw is een onderwerp van het bewonersplatform Venserpolder binnen het thema Schoon, heel en veilig.

Blauwe zone start op 1 januari 2018

Als het goed is hebben jullie het allemaal meegekregen. Binnenkort is de blauwe zone actief in Venserpolder. Bij de ingangen van de wijk zijn borden geplaatst en als de temperatuur en de neerslag meezit, worden zo snel mogelijk de blauwe strepen aangebracht.

De blauwe zone wordt actief op 1 januari 2018.

U kunt vanaf 1 december 2017 een ontheffing aanvragen. Dat kan alleen via de volgende website: www.amsterdam.nl/blauwezone

Een stukje uit de bewonersbrief:

In uw buurt verandert het parkeren van auto’s vanaf 1 januari 2018. U mag dan alleen parkeren met een blauwe parkeerschijf of met een ontheffing. We noemen dat een blauwe zone. In de blauwe zone in Venserpolder mogen auto’s met een blauwe parkeerschijf 1,5 uur (één uur en dertig minuten) parkeren. Dat mag van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 21.00 uur. U kunt zelf een parkeerschijf kopen in de winkel. Wij maken een blauwe zone in uw wijk zodat bewoners vaker een parkeerplek in de buurt van hun huis kunnen vinden.

Zie hieronder de bewonersbrieven voor alle details:
Bewonersbrief Venserpolder Oost
Bewonersbrief Venserpolder Winkelcentrum

De blauwe zone is een onderwerp van het bewonersplatform Venserpolder binnen het thema bereikbaarheid.

Amsterdam overspoeld door ratten

Ratten in Amsterdam
Ratten in Amsterdam

Zuidoost is een plek waar de ratten goed gedijen. „Het is een hotspot”, zegt een woordvoerster van de GGD.

B&W hekelen de Amsterdammers die eenden en duiven voederen. „Het is voor ratten zeer aantrekkelijk om gebruik te maken van door mensen aangeboden voedsel”, aldus het stadsbestuur. „Een belangrijke oorzaak voor rattenoverlast is een overschot aan voedsel in openbare ruimte.” Mensen van wie bekend is dat ze regelmatig voeren, krijgen bezoek van de gemeente. „Hierbij wordt ook aandacht gegeven aan de gevolgen van voeren.”

Hoeveel ratten en muizen er in de stad leven, is niet bekend. Wel zijn cijfers van het aantal meldingen bij de GGD. Dat waren er in 2014 nog 1974, in 2016 steeg dat aantal met een kwart tot 2520. „Dat kan ook komen, omdat het gemakkelijker is geworden om meldingen te doen”, vertelt de GGD-zegsvrouw.

Het college van B&W wil nog niet zover gaan dat er sprake is van een plaag. Het stelt dat in New York de regel wordt gehanteerd van maximaal 50 ratten per melding. Dat betekent een Amsterdamse populatie van 126.000 ratten. Andere berekeningen houden vast aan 1 rat per bewoner. In dat geval wonen er 840.000 ratten.

Bron: Amsterdam overspoeld door ratten

Ongediertebestrijding is een onderwerp van het bewonersplatform Venserpolder binnen het thema schoon heel & veilig.